Vanaf maandag 4 september 2017 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met grondige renovatiewerken aan de brug van de Blarenberglaan over de E19 in Mechelen-Noord. Het wegdek wordt vernieuwd en er worden fietspaden op de brug aangelegd, maar ook andere delen van de brug zijn aan vervanging toe. De werken zullen ongeveer vier maanden duren. Tijdens deze periode is de brug volledig afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Met deze digitale mailing willen we u als bedrijf/handelaar/ondernemer uit de omgeving van de werfzone graag informeren over de op til staande werken. Zo kunt u op uw beurt uw werknemers, leveranciers en klanten inlichten en eventueel de nodige maatregelen nemen.

Brug zo goed als nieuw na renovatie

De brug van de Blarenberglaan over de E19 verbindt twee industriegebieden met elkaar: ‘Mechelen-Noord 1’ en ‘Mechelen-Noord 2’. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal de brug nu grondig renoveren zodat ook de komende jaren een vlotte en veilige verbinding tussen de twee industriezones gegarandeerd blijft. Voor fietsers zal het comfort op de brug aanzienlijk verbeteren: tot nu toe moeten zij gebruik maken van een smal strookje tussen de vangrails en de brugreling. Met de aanleg van nieuwe fietspaden in beide richtingen is dat weldra verleden tijd. Daarnaast komt er een nieuwe rijweg in asfalt, nieuwe boordstenen en nieuwe vangrails. Ook de oplegtoestellen van de brug, de elementen waar de brugliggers op rusten, worden volledig vervangen.

De werken beginnen op maandag 4 september en zullen ongeveer vier maanden duren. Tegen eind 2017 verwacht AWV klaar te zijn met de renovatie van de brug (onder voorbehoud van goede weersomstandigheden). Het verkeer op de E19 zal geen hinder ondervinden van de werken aan de brug. De aannemer zal de nodige veiligheidsmaatregelen treffen zodat er steeds veilig gewerkt kan worden en het verkeer op de E19 normale doorgang heeft.

Verkeersomleidingen

Tijdens de volledig duur van de werken is de brug afgesloten voor alle verkeer:

  • Gemotoriseerd verkeer komende van de oostzijde (Mechelen-Noord 1) wordt omgeleid via de Antwerpsesteenweg (N1), de R6 en de Blarenberglaan.
  • Verkeer komende van de westzijde (Mechelen-Noord 2) wordt omgeleid via de Blarenberglaan, de N16 en de R6.
  • Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding langs het Jaagpad van de Dijle.

 Blijf op de hoogte

Op onze website www.wegenenverkeer.be/mechelen kan u steeds de meest actuele informatie over de werken raadplegen.

AWV en de aannemer zullen er alles aan doen om de hinder van de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden.