Ordina Belgium heeft als eerste in de ICT-sector voor de hele organisatie een certificaat voor informatiebeveiliging, de ISO 27001-certificering, behaald. Daarnaast was er nog ander positief nieuws, want de ICT-dienstverlener met een vestiging in Mechelen behaalde ook de EcoVadis Gold-status. “Deze certificeringen zijn van essentieel belang voor onze reputatie als betrouwbare zakelijke partner”, zegt Franky Van Damme, ceo van Ordina Belgium.

Het EcoVadis CSR assessment is een evaluatieprogramma rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Grote klanten vragen hier steeds vaker naar bij hun leveranciers. Met dit certificaat tonen we aan dat Ordina Belgium duurzaamheid hoog in het vaandel draagt”, aldus Franky Van Damme. Ook het ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging behoort voortaan tot het palmares van het bedrijf. “Daarmee zijn we de eerste in de sector die dit certificaat mogen ontvangen. Het is tevens een unicum dat de gehele organisatie is gecertificeerd en niet alleen de specifieke beheerafdelingen zoals bij veel andere organisaties het geval is.”

ICT-dienstverlener Ordina NV werd opgericht in 1973 en is vandaag de grootste in de Benelux. Van origine is het bedrijf afkomstig uit Nederland, waar het haar hoofdkantoor in Nieuwegein en vestigingen in Groningen, Amsterdam en Eindhoven heeft. Het is daar sinds 1987 ook beursgenoteerd. Ordina Belgium beschikt over kantoren in Mechelen, Hasselt en het Luxemburgse Windhof. Ordina NV behaalde in 2016 een omzet van 344 miljoen euro en telt ongeveer 2.700 medewerkers.